Saturday, September 3, 2011

Kerana Mulut Badan Binasa! 1. Kerana mulut, badan binasa begitulah nasib PAS. Kini ayam tambatan mereka nampaknya makan tuan. Bila dah terlalu banyak bercakap maka banyaklah silapnya. Mat Sabu kini tersandung tatkala ghairah mengejar populariti al-maklumlah Timbalan Presiden.
 2. Keceluparan beliau kini mengundang padah. Karpal Singh pun dah naik mual dengannya. Apa tidaknya, bagi Karpal, beliau tidak mahu DAP dianggap sebagai komunis atau dikaitkan dengan gerakan dan ideologi tersebut. Demi kejayaan DAP pada PRU13, undi Melayu, Cina dan India adalah penting dan tidak hanya menumpu kepada undi satu kaum sahaja.
 3. Bagi Karpal, kenyataan yang dibuat Mat Sabu seolah-olah DAP itu komunis! Sebab itulah Mat Sabu terpaksa menyokong tindakan serangan komunis di Bukit Kepong sebagai HERO dan pasukan keselamatan sebagai pengkhianat negara.
 4. Kini Karpal mula mencongak-congak hubungan mereka bersama PAS dalam PR, apakah menguntungkan atau tidak?
 5. Transformasi PAS nampaknya lebih merosakkan dari membawa kebaikkan. Timbalan Presiden yang dilihat mampu mengepalai jentera "perang" PAS bagi PRU13, ibarat duri dalam daging. Tapi apa pun itu semua pilihan ahli PAS. Mereka seharusnya yang patut dipertanggungjawabkan!
 6. Pemimpin dan ulamak PAS nampaknya terdiam kaku! Nak lepas diri macam mana dalam dunia serba canggih ini. Nak mengaku salah tak gamak - sebab statuts mereka ulamak, tak mengaku tak boleh sebab satu Malaya dah tengok video Mat Sabu !
 7. Itulah kalau dah banyak sangat Mulut, bercakap sampai tak ketahuan kalu. Rasullullah SAW dah ajar kita supaya jangan banyak sangat bercakap nanti kalau silap atau salah susah jadinya. Tapi kalau dah perangai serupa Yahudi mabuk apa boleh buat akhirnya yang menjadi masalahnya PAS sendiri dek kerana mulut Mat Sabu.

1 comment:

 1. Bakal Menteri Kanan kerajaan bayangan PR..??

  Adduusss..... U can kasi drop my waterface laa, badut..!!

  Takdak orang lain ker yang cerdik sikit dari badak ni kat dalam parti PAS..?

  Toloooong laaa....

  ReplyDelete